Regressietherapie

Wat is regressietherapie en hoe werkt het?

Regressietherapie

Lichte trance

In regressietherapie word je door middel van de instructies van de therapeut in een lichte trance gebracht. Het is belangrijk om te weten dat je te allen tijde zelf in controle bent, en dus ook uit de trance kunt stappen als jij dat wil. De therapeut begeleidt de cliënt om het beste resultaat te behalen, en samen door de herbeleving heen te werken.

Onbewust

Meestal zijn de ervaringen die je tegenkomt in de herbeleving geen ervaringen waar je zelf een herinnering aan hebt. Deze ervaringen werken door in het onbewuste en zijn vaak de oorzaak van klachten en/of overtuigingen waar je in het heden nog last van kunt hebben. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten die je hebt. Deze kunnen o.a. bestaan uit (onverklaarbare) lichamelijke klachten zonder medische oorzaak, gedachten of angsten, onverklaarbare emoties, migraine, onzekerheid, faalangst, etc.

Getriggerd

In situaties die in zekere zin lijken op een situatie uit het verleden, kunnen bepaalde triggers zorgen voor een activatie van de klachten / symptomen. Dit kan na een eenmalige gebeurtenis (bijvoorbeeld een trauma), maar het kan ook een opstapeling zijn van meerdere vergelijkbare situaties.

Regressie

De therapievorm heet regressie- en reïncarnatietherapie. Met regressie bedoelen we de periode van het heden tot aan de conceptie. Door het herbeleven van de momenten voor, tijdens en na het trauma kunnen veel inzichten verzameld worden. Waarom doe je wat je doet? Waarom heerst er een bepaalde overtuiging? Waarom voel je je zo klein door bepaalde mensen? Tijdens deze therapievorm reizen we terug naar het verleden om de oorzaak van jouw klacht en/of overtuiging / verdriet / trauma op te sporen. De therapeut begeleidt je door deze herbeleving om zo te onderzoeken wat er nu nog doorwerkt in het nu. Door dit onverwerkte alsnog te verwerken, op zowel mentaal, emotioneel, lichamelijk als spiritueel vlak kan het helingsproces in gang gezet worden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ik ga graag samen met je op zoek naar de oorsprong van hetgeen wat jou dwars zit.

Maak een afspraak